English

Thomas Adams

Thomas Adams an American inventor, is the father of modern bubble gum. During the 1870s, Adams discovered by accident a new way to make chewing gum, while he was trying to find out a use of chicle. Chicle is a Spanish word for the sap that comes from one kind of Mexican tree. Mr. Adams wanted to make rubber from chicle. Mr. Adams worked for a long time trying to make rubber from chicle. His eldest son ,Thomas Junior, also helped him now and then. But they never discovered a way to make it work. One day, Thomas Adams Senior was in a store when he heard a young girl ask for some chewing gum. Adams and his son had been chewing chicle while they were working on the rubber, so he decided to give up trying to make rubber from the chicle and make gum instead. At that time, chewing gum was made from sap from spruce trees. This chewing gum had a strong taste. Adams thought chewing gum from chicle tasted better. He and his son wrapped small pieces of chicle in colored paper and sold it. In no time, people everywhere began chewing his gum. People could blow bubbles with chicle chewing gum, but the bubbles were very sticky. It was not until 1928 that Walter Diemer found a way to improve chewing gum by making bubbles that were not sticky.

Ամերիկացի գիտնական Թոմաս Ադամսը ժամանակակից մաստակի հայրն է: 1870-ական թվականների ընթացքում Ադամսը պատահաբար մաստակ պատրաստելու նոր ձև հայտնաբերեց, մինչ փորձում էր պարզել, թե ինչպես պետք է օգտագործել chicle-ը: Chicle-ը իսպանական բառ է հյութի համար, որը առաջացել է մեքսիկական ծառի տեսակից։ Միստեր Ադամսը ցանկանում էր chicle-ից ռետին պատրաստել։ Նա երկար աշխատել էր, որպեսզի chicle-ից ռետին ստանար։ Նրա ավագ որդին` Թոմաս կրտսերը, ժամանակ առ ժամանակ օգնում էր նրան, բայց նրանք այդպես էլ չկարողացան գտնել տարբերակ, որպեսզի դա աշխատացնեն։ Մի օր ավագ Թոմաս Ադամսը խանութում էր, երբ լսեց որ ինչ որ աղջիկ մաստակ է ուզում։ Ադամսը և նրա որդին chicle էին ծամում, երբ աշխատում էին ռետինի հետ, այդ իսկ պատճառով նա որոշեց թողնել ռետինը և զբաղվել մաստակի պատրաստումով։ Այդ ժամանակ մաստակը պատրաստում էին եղևնու հյութից։ Այս մաստակը ուժեղ համ ուներ։ Ադամսը մտածեց, որ chicle-ից պատրաստված մաստակը ավելի համեղ է։ Նա և իր տղան chicle-ի փոքրիկ կտորները փաթաթում են գունավոր թղթերի մեջ և վաճառում։ Քիչ ժամանակ անց բոլոր մարդիկ սկսում են ծամել նրա մաստակները։ Մարդիկ կարողանում փչել փուչիկներ chicle մաստակով, բայց փուչիկները շատ կպչուն էին:
Դեռ 1928 թվականին էր, երբ Ոլտեր Դայմեր հայտնաբերեց, թե ինչպես կարելի է բարելավել մաստակը, որպեսզի այն փչելուց կպչուն չլինի։

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s